728x90 AdSpace

Latest News

lampagiul

Test Footer 2

Sports

Un produs Blogger.

News

luni, 22 septembrie 2014

Cele mai periculoase 9 femei asasine din istorie

Considerate sexul slab, multe dintre femei s-au făcut remarcate prin sângele rece de care au dat dovadă în diferite situaţii. O parte dintre ele au devenit asasine şi s-au aflat în spatele unora dintre cele mai importante asasinate. Iată cele mai periculoase, nu neapărat cunoscute, nouă femei asasine din istorie.

● Brigitte Mohnhaupt este una dintre cele mai periculoase criminale din istoria Germaniei. În anii ’70 a condus un grup format din femei asasine care erau o facţiune din Rote Armee Fraktion, fiind condamnată pentru uciderea a 9 persoane importante din Germania.

● Deşi pentru mulţi este o necunoscută, Judith din Bethulia a trăit cu câteva secole înainte de naşterea lui Hristos în oraşul evreesc Bethulia, localitate asediată de soldaţii asirieni, conduşi de Holofernes. Văzând că evreii pierd lupta cu asirienii, Judith s-a prezentat în faţa soldaţilor asirieni şi l-a sedus pe Holofernes, după care l-a decapitat şi a făcut ca soldaţii asirieni să se retragă.

● Thenmozhi Rajaratnam l-a asasinat, pe 21 mai 1991, pe prim-ministrul Indiei, Rajiv Gandhi. Aceasta era membră a grupării teroriste Tigri Tamili şi s-a infiltrat printre gărzile de corp al lui Ghandi, după care a detonat o bombă, ucigând 15 persoane, printre care şi prim-ministrul Indiei.
● Marry Surratt a rămas în istorie ca femeia care a aranjat asasinarea lui Abraham Lincoln, dar şi prima femeie condamnată la moarte de SUA. Autorităţile americane din acea vreme au găsit-o vinovată de plănuirea asasinatului, curăţarea armelor cu care a fost ucis preşedintele american şi adăpostirea lui John Wilkes Booth – cel care a tras în Lincoln, când acesta era căutat de poliţie.

● Cunoscută şi ca “Îngerul asasinării”, Charllote Corday a rămas în istorie după ce aceasta a reuşit să stabilească o întrevedere cu liberul iacobin Jean Paul Murat în vederea acordării unor informaţii despre trădători. Doar că în loc de informaţii, Murat a primit o lovitură de cuţit în inimă, murind în scurt timp. Corday a fost condamnată la moarte prin ghilotinare.

● Idoia Lopez Riano, alias Tigroaica, este o asasină din cadrul grupării teroriste ETA care se face vinovată pentru uciderea cu sânge rece a 23 de persoane.

● Marcia a rămas în istorie ca amanta lui Lucius Aurelius, fiul lui Marcus Aurelius şi împărat al Imperiul Roman, dar şi ca femeia care l-a otravit pe Lucius, după ce impăratul înnebunise şi se credea o zeitate coborâtă din ceruri şi avea de gând să ucidă toate femeile care i-au trecut prin pat.

● Shi Jianqiao a trăit la începutul secolului XX în China, într-o perioadă în care era la putere traficul cu opiu, iar clanurile se omorau între ele. Aceasta a fost fata lui Shi Congbin, un lider “mafiot” ucis prin decapitare de către Sun Chuanfang, un rival mafiot. La zece ani de la moartea tatălui, femeia l-a asasinat pe ucigaşul tatălui, devenind eroină în China.

● Marie Sukloff a rămas în istorie în urma asasinării lui Fyodor Dubasov, Guvernator general al Rusiei. Aceasta a aruncat o bombă pe geamul trăsurii în care se afla guvernatorul.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Item Reviewed: Cele mai periculoase 9 femei asasine din istorie Description: Rating: 5 Reviewed By: Amourdejour
Scroll to Top