728x90 AdSpace

Latest News

lampagiul

Test Footer 2

Sports

Un produs Blogger.

News

luni, 22 septembrie 2014

Top 10 persoane care ar fi trebuit să fie pe Titanic în momentul scufundării. Cum au fentat moartea

Anul viitor se împlinesc 100 de ani de la tragedia Titanicului în care au pierit în jur de 1.500 de persoane. Cel mai luxos vas şi de nescufundat era considerat Titanicul. Persoane importante ale acelor ani au murit în tragedia. Interesant este faptul că au existat persoane care şi-au anulat în ultima clipă călătoria pe Titanic din diverse motive. Însă, acest lucru avea să le salveze viaţa. Deşi nu au fost pe vas, o parte dintre aceste persoane au fost date dispărute în urma scufundării Titanicului. Asta pentru că figurau pe lista pasagerilor. Dosaresecrete.net vă prezintă un top 10 al celor mai celebre astfel de persoane, cărora anumite eveniment au făcut să-şi anuleze călătoria. Coincidenţă sau doar mâna destinului?

10. James Martin Gray
Americanul James Martin Gray era un preot din cadrul Bisericii reformate, un cercetător al Bibliei şi scriitor. În 1912, acesta era stabilit în Anglia, în scop misionar şi dorea să se întoarcă în America. Stabilise de comun acord cu reverendul Harold, un bun prieten de-al său, să plece la bordul Titanicului, însă o urgenţă a făcut ca  să plece mai devreme cu un alt vapor.

9. Edgar Selwyn
La începutul secolului 20, Selwyn a fost unul dintre cei mai importanţi producători de filme şi unul dintre fondatorii actualului American Airlines Theater. Selwyn trebuia să călătorească la bordul Titanicului alaturi de familia lui H.B. Harris, un important producător de film american în acea epocă, dar şi de romancierul Arnold Bennett.

Întamplarea a făcut ca Bennet să anuleze călătoria pentru a termina romanul la care lucra. Dornic să citească pasaje din noul roman al prietenului sau, Selwyn a anulat călătoria pentru a se întâlni pe 19 aprilie 2012 cu scriitorul britanic. Dacă soarta a făcut ca Selwyn şi Bennet să nu devină victime ale Titanicului, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre familia Harris care au murit înecaţi în urma scufundării Titanicului.

8. Robert Bacon
Robert Bacon, ambasador american în Franţa, trebuia să se îmbarce pe Titanic alături de soţia şi fata sa. Nu a mai ajuns pe Titanic din cauză că noul ambasador al SUA la Paris, Myron T. Hendrick, a sosit cu câteva zile întârziere în Franţa. Suficient ca familia ambasadorului Bacon să scape de tragedia care a lovit pasagerii celebrului vas.

7.Milton S. Hershey
Hershey este fondatorul Hershey Chocolate Company şi era, în 1912, cunoscut şi pentru acţiunile caritabile pe care le întreprindea. În mod normal, acesta trebuia să se afle la bordul Titanicului în momentul scufundării – plătise 300 de dolari pentru un bilet la prima clasă, dar un telefon primit de la un angajat i-a salvat viaţa. Acesta plecat din Europa cu 3 zile mai devreme pentru a ajunge cât mai repede în America.

6. Baronul von Bethmann
O monedă a făcut ca germanul von Bethmann, care călătorea în jurul lumii, să nu se îmbarce pe Titanic. Acesta, alături de încă doi prieteni, vroia să ajungă la Chicago pentru a visite fabricile şi centrele financiare din America. Iniţial au vrut să meargă cu Titanicul, însă unul dintre ei s-a răzgândit şi, pentru a nu exista ceartă între ei, au dat cu banul pentru a vedea cu ce pleacă. Au plecat până la urmă cu un alt vas.

5. Norman Craig
Fost prim-ministru scoţian, Norman Craig dorea să plece în vacanţă în America. Aşa că şi-a cumpărat bilete pentru a călători cu Titanicul. Când vasul s-a scufundat Craig a fost dat dispărut. În realitatea, nu s-a aflat nici o clipă pe Titanic. “Nu am avut nici o premoniţie, nici un vis că vasul se va scufunda. Am decis doar să nu mai plec în ultima clipă”, avea să declare pe urmă fostul prim-ministru scoţian..

4. David Blair
Blair trebuia să fie ofiţer secund, după Lightoller, pe Titanic, făcând parte din echipajul de marinari al companiei White Star Line, care a construit Titanicul. Nu a mai ajuns pe Titanic din cauză că vasul Olympic, al aceleeaşi companii, se afla în reparaţii. Astfel, şefii companiei au decis ca în locul lui Blair să plece capitanul de vas Henry Wilde, pentru că acesta urma să îi ia locul comandantului Smith, care urma să se retragă după ce Titanicul se întorcea înapoi în Anglia. Prin înlocuirea lui Blair, Smith a rămas comandantul navei, Wilde a devenit comandant-adjunct în locul lui Murdoch, care a devenit prim ofiţer, iar Lightoller ofiţer secund.

Interesant este faptul că Blair a plecat cu cheile de la cabina unde se aflau binoclurile. Foarte multe persoane abilitate au declarat, în acea perioada, că dacă binoclurile nu ar fi fost închise scufundarea Titanicului ar fi fost evitată.

3. Alfred Gwynne Vanderbilt I
Membru al celebrei familii Vanderbilt, Alfred  iubea vânătorile de vulpi şi cursele de trăsuri trase de cai. În aprilie 1912, luna când s-a scufundat Titanicul, se afla în Europa şi trebuia să se întoarcă în America la bordul Titanicului. Acesta s-a răzgândit cu o zi înainte de îmbarcarea pe celebrul vas din cauză că un membru al familiei sale a avut o premoniţie şi s-a opus acestei călătorii, motivându-şi decizia că “într-o călătorie inaugurală a Titanicului se pot întâmpla multe necazuri”. Singurul care a plecat a fost majordonul Frederick Wheeler, cu scopul de a duce bagajele în America. Nu a mai ajuns la destinaţie, murind în urma accidentului.

Ciudat este  că parcă Alfred a fost predestinat la o moarte prin înecare, murind câţiva ani mai târziu când se afla la bordul navei Lusitania, care se afla pe coasta Irlandei când a fost scufundat de o nava militară germană. Martorii spun că Alfred a murit după ce a cedat vestea de salvare unui copil, pe care l-a ajutat să se salveze.

2. Reverendul J. Stuart Holden
Acesta era reverend la biserica St. Paul din Londra şi trebuia să plece în Sua pentru a participa, în calitate de speaker, la Christian Conservation Congress, care avea loc pe 20 aprilie 1912. Cu o zi înainte de plecarea Titanicului, la bordul căruia trebuia să se afle şi el, soţia sa s-a îmbolnovit subit, iar preotul a trebuit să renunţe la călătorie. Biletul lui de călătorie pe vasul Titanic se află azi la Muzeul maritim din Liverpool.

1. JP Morgan, J. Horace Harding şi Henry Clay Frick
Cei trei se numărau în 2012 printre cei mai bogaţi americani. Interesant este faptul că cei trei “s-au bătut” pe aceleaşi bilete, însă nici unul nu s-a îmbarcat pe Titanic. Primul care şi-a rezervat bilete pe Titanic a fost Henry Clay Frick. Trebuia să se afle la bordul navei alături de soţia sa, dar o întamplare nefericită a făcut ca să renunţe la călătorie. Frick a avut un accident în Madeira, în urma căreia şi-a rupt glezna şi a renunţat la rezervare în favoarea bancherului JP Morgan. Morgan şi-a prelungit şederea în Europa şi astfel biletele pe Titanic au fost cedate către Horace Harding şi familia sa. O problemă de afaceri a făcut ca Harding şi familia sa să plece mai devreme în Americ, la bordul navei Mauritania. Locul familiei Harding a fost luat de J. Bruce Ismay, preşedintele White Star Line, companie care construise Titanicul. Ismay a reuşit până la urmă să se salveze de la înec.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Item Reviewed: Top 10 persoane care ar fi trebuit să fie pe Titanic în momentul scufundării. Cum au fentat moartea Description: Rating: 5 Reviewed By: Amourdejour
Scroll to Top